3 Kasım 2008 Pazartesi

Çıtır , Dev Havuç Diş ve Hala Makarnası

Halk arasında bilinen adıyla çıtır tavuk ve bulgur pilavı:)) Bulgur pilavının adı iki yaş civarında ilk kez halasının elinden yiyip adını hala makarnası koyduğu için bizim evde böyledir. Hatta Ada'nın gittiği her yerde böyledir. (Aman yesin de ne derse desin. ) Çıtır tavuğun da bu akşamki adı Çıtır kalmış, içeriğinin ne olduğu ruh haline göre değişir diye korkularak söylenmemiştir.
-Bu ne anne?
-Çıtır...
-Ne çıtırı?
-Çıtır işte , ısır bak nasıl çıtır çıtır edicek.
-Neyin çıtırı ama? İçi ne yani?
-İçi süper bir şey işte, boşver.
İlk tadımdan sonra içeriği sorma gereği duymamış ve gayet yormadan yemeğini bitirmiştir. Şükür...
(Aslında devin havuçtan dişini kıran çıtırcıklar masalını da anlattım ama onu buraya yazmak niyetinde değilim. Oldukça gerçek üstü:))

Gelelim nasıl yaptığımıza.
Tavuk göğsünü iri iri doğruyor önce una, sonra yumurtaya, sonra da mısır ununa bulayıp kızartıyoruz. Anne baba sofrası için yumurtanın içine sarmısak ve baharatlar ekliyoruz.(Yine sarmısak:))
PS:Yanında acılı turşu süper gidiyor.

Hiç yorum yok: