11 Ekim 2008 Cumartesi

Hazır hamur işine girmişken başka bir deneme daha

Diyorum ya müthiş alet diye, mutfağımıza yumuşak hamur işlerini zahmetsizce kattığı için pek bir seviyorum onu.
İşte hazır hamurla yapılan başka bir versiyon, rulo poğaça.
Hazır hamuru açıyoruz. Bak acemilik hamur açmada bile belli etmiş kendini:)) Becerikli hanımlar böyle benim gibi yampiri yumpuri yapmıyor. Herbirinin içini farklı bir harçla dolduruyor sarıyoruz. Üzerini yumurtaladıktan sonra hafif kesikler atıp fırına veriyoruz.
Benim en sevdiğim Ada'nın nefret ettiği harç ise şunlardan ibaret:
Biber salçası, sarmısak, ceviz, pul biber

E tabi bu tür şeylerde kandırmacaya gerek kalmıyor. Israr etmeden Ada afiyetle yiyor.

Hiç yorum yok: