11 Ekim 2008 Cumartesi

Yalancı Pizza

Sanırım en kolay yedirilebilen yemek en sevilen yemek. Çabuk mu pes ettim???


Yok. Pes etmek yok.


Sadece sevilen bir çeşit koyalım dedik. Bizim evin en sevilen haftasonu kahvaltılığı Ada'nın Yalancı pizza adını koyduğu normalde bazlama diye bilinen şu harika yiyecek.


İlk adımın "hamuru mayalıyoruz" olması gerekiyor normalde:)) Bizim evde ilk adım ekmek makinesine malzemeleri koyuyoruz ve hamurun hazır olmasını bekliyoruz oluyor.Benim gibi şu hamur yoğurma işini beceremeyenler için süper bir icat şu makina. Yapana da satana da minnettarım. Hamur olurken iç malzemesini hazırlıyoruz ki ana oğul bizim en sevdiğimiz kıymalı patatesli karışımdır. Sonra istenilen büyüklük istenilen şekilde hamurları hazırlıyor ve yağsız tavada pişiriyoruz.


Sonuç mükemmel. Bu sadece bizim yorumumuz değil, yalacı pizzamızın tadına bakan herkesin yorumu. Haaa bak bir de "hamuru harika olmuş , tam kararında" diyenleri de bozmuyor, tebrikleri kabul ediyoruz;))


Makine hamuru yoğuruyor, Ada yuvarlıyor, az büyüsün bana bir tek yeme işi kalacak.


















Yarın pazar kahvaltı için malzemeleri hazırlasak hiç fena olmaz:)) Bu makinenin akşamdan koyduğun malzemelerle istediğin saatte hamuru hazır etme gibi bir şahane özelliği daha var.


Hiç yorum yok: