16 Ocak 2009 Cuma

Enfes Kabak Pasta:))


Başlık bu pastanın lezzetini anlatmaya az bile. Mutlaka yapılması, yenmesi gereken bir pasta.
Malzemeler:
Bal kabağı
Şeker
Ceviz
Petit Beurre Bisküvi
Süt
Krem Şanti
Hindistan Cevizi
Bir gece önceden kabak tatlısını isteğimiz miktarda şekerle pişiriyoruz. Ertesi sabah kabak tatlısını püre haline getirip içine iri kırılmış ceviz ekliyoruz. Bisküvileri kaba dizip ılık şekerli sütle ıslatıyoruz. Cevizli kabak püresini bisküvilerin üzerine yayıyoruz. Yine bir kat bisküvi bir kat kabak yapıyoruz. Pastanın üzerini krem şantiyle kaplayıp bol miktarda hindistan ceviziyle süslüyoruz.

Arada Ada gibi krem şantiden bir parmak almayı, cevizleri kaçırmayı unutmuyoruz;))

3 yorum:

Adsız dedi ki...

off çok severim balkabağını. böreğini çok severim aslında ama bunu kesin denemeli.

sinem (adacim) dedi ki...

Böreğini hiç yemedim. Ama kabağı çok severim, ne şekilde olsa yerim:)) Bu tatlıyı mutlaka denemelisin. Anlatılamayacak kadar süper:))

birkadin dedi ki...

iste buuu, aradgim tatli, anneler neden cocuklari ubuyunce biskuvili tatlilarini yapmayi birakirlar, bari ben onun icin yapayim :))