11 Ekim 2008 Cumartesi

Shrek'in Yeşil Güç Pilavı

Ada'yı tanıyanlar bilir. Benim oğlum da diğer tüm çocuklar gibi(çok nadir rastlanan yemek yiyişlerini kıskanarak izlediğim çocuklar dışında) doğduğundan beri yemek yeme konusunda zordur. Rahat geçen bir kıştan sonra (bana sadece akşam öğünü kalıyordu çünkü) tüm yaz bu konuda iyi bir yol katettik. En azından otel, restoran, park gibi topluma açık alanlarda ona yemek yedirirken cinnet sınırlarına gelmedim. Ya da evde apartmanı çınlatacak şekilde haykırmalar yaşamadık. Hiç sinirlenmedim ya da yardım yakarışları yapmadım diyemem ama geçen yaza göre daha az yaşadık bunları.

Sebeplerden biri artık onun daha ikna edilebilir olması diğeri de benim artan sabrım sanırım. Ha bir de "kendin pişir kendin ye" sloganından yola çıkmamız.

Kısacası bundan sonra burada Ada'yla birlikte Ada için pişirdiğimiz daha tercih edilebilir tarifler hazırlayacağız:))

İşte ilk şahane yemeğimiz Shrek'in Yeşil Güç Pilavı:))


İlk adım yemeğin hikayesinin anlatılması


Oyuncaklardan, kitaplardan ya da posterlerden yararlanılarak o günkü kahraman seçilir.


Akıl sınırlarını zorlamayacak çok da saçma olmayacak (şimdikiler cin gibi "Haha bu nasıl masal yaaa??? " diye seni susturabiliyorlar)bir masal önce kahramana dikkat çekilerek uydurulmaya başlanır.


- Aaaa Adacım sen Shrek'in çocuklarının başına geleni biliyor musun?


-Bilmiyorum nooolmuş Shrek'in çocuklarına???


-Bak bir gün Shrek'in bu yaramaz ufaklıkları.....

Özetle ufaklıklar bataklıkta bir ağaca tırmanıp orada kalırlar. Shrek'in gücü onları kurtarmaya yetmez. Ağaca tırmanamaz. O sırada Fiona'nın yaptığı güç pilavından bir kaşık yer ve ufaklıkları kurtarır.

İkinci adım:Yemek birlikte yardımlaşılarak pişirilir. (Maydonoz ve dereotunu parçalama görevi Ada'nın)

Üçüncü adım:Sevebileceği şekilde servis edilir.


Bundan sonra her yenen kaşık Ada'ya güç, anneye neşe katar.


Malzemeler:

Soğan

Pirinç

Yeşil mercimek

Dereotu

Maydonoz

Tuz

Şeker
Nasıl yaptık?

Valla uzun zaman oldu unuttum desem:))

Soğan kavrulur pirinç şeker ve tuz katılarak pilav pişirilir. Daha sonra haşlanmış mercimekler ve doğranmış yeşillikler katılıp karıştırılır.


Deneme sonrası not:Dereotunun keskin tadını bazı çocuklar sevmeyebilir, miktarı daha az olabilir

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Ben Büşra.Sitenizi geçen sene tesadüf eseri bulmuştum ama o zamandan beri pek girip bakma fırsatım olmamıştı.biraz önce Tanya's da rastlayınca hemen girip göz attım.Benim de oğlumun adı Ada.32 aylığız.Benim oğlumun da bir sitesi var ve ben de oğlum için bir yemek sitesi açmıştım.Her ne kadar pek ilgilenemesem de arada bir yeni tarif eklemeye çalışıyorum.Şimdi sizin de Ada ile birlikte yemek sitenizi görünce çok sevindim.İzninizle sizi kendi siteme eklemek istiyorum.Görüşmek dileğiyle..

Büşra&Ada
www.adaarslan.blogspot.com
www.adaninyemekleri.blogspot.com