15 Aralık 2008 Pazartesi

Beşamel Soslu Karnıbahar


Günlerdir yenen et çeşitlerinden (kavurma, haşlama, sote....) sonra mide rahatlatıcı bir yemek:))
Hafif, çok karnıbahar tadında olmayan, lezzetli...
Hani "Denizden ne çıksa yerim." derler ya valla ben de beşamel sosun içine ne girse yerim.

Malzemeler:
Orta boy karnıbahar
Soğan
Salça
Kaşar Peyniri
Beşamel sos için:
İki kaşık un
Sıvı yağ
Yarım litre süt
Kavurduğumuz soğanlara biraz salça katıyoruz. Karnıbaharları ekleyip biraz suyla çok yumuşatmadan pişiriyoruz. Suyunu süzüp fırın kabına alıyoruz.İstediğimiz baharatlardan biraz serpiyoruz. (Benim tercihim kekik) Beşamel sosla kaplayıp biraz piştikten sonra kaşar peyniri rendesini ekliyoruz.

Bence süper, Ada'nın görmeden ağzına attığım ilk lokmadan sonraki tepkisi büzüşmüş bir surat ve:"Bu ne yaaa? Bu ne anne? Iyyyyy, beyenmedim."

Ama siz ona bakmayın, mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok: